پیشهمایش دومِ همایش «هنر و ابژه: رویکرد نشانهشناختی» چهارشنبه، 13 بهمن 1400، برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی فرهنگستان هنر، پیشهمایش «ابژه و معنا»، با همکاری دانشگاه هنر تهران، دانشگاه هنر اسلامی تبریز، پژوهشکده هنر، انجمن علمی هنر و ادبیات تطبیقی ایران، انجمن علمی نقد ادبی ایران، و انجمن علمی پژوهشهای هنری ایران و با سخنرانی حمیدرضا شعیری، دبیر علمی همایش هنر و ابژه؛ رامتین شهبازی، عضو هیئتعلمی دانشگاه سوره؛ و صادق رشیدی، عضو هیئتعلمی دانشگاه فرهنگیان؛ برگزار شد.
حمیدرضا شعیری، دبیر علمی همایش هنر و ابژه، این نشست را در ادامه پیشهمایش اول دانست که درباره ابژه و نشانه و تفاوتهای آن دو با هم و کارکردهای ابژه در ارتباطهای مفهومی و معنایی و اجتماعی و هنری بود.
او اظهار کرد: در ادامه آن مبحث، پیشهمایش دوم متناظر بر ارائه نمونههایی است که سبب دریافت کاملتری از بحث ابژه در حوزه نشانه و معنا و فرایند معناسازی آن میشود.
صادق رشیدی، عضو هیئتعلمی دانشگاه فرهنگیان، در این نشست، به طرح مسئله و پرسشهایی درباره ابژه و معنا پرداخت و دیدگاه و دریافت خود از عنوان همایش و کلیدواژههایی چون هنر را بسط و توضیح داد.
رامتین شهبازی، معاون دانشکده هنر دانشگاه سوره، در این نشست، به مفهوم معنا پرداخت و گفت: بخشی از معنا ریشه در حوزه زبانشناسی دارد و بخشی در حوزه فلسفه زبان شکل میگیرد.
او سپس، به توصیف دریافتهای خود از معنا در بحثهای ویتگنشتاین پرداخت.
حمیدرضا شعیری، دبیر علمی همایش هنر و ابژه، نیز بهعنوان سخنران آخر، با بیان مصداقهایی، به بحث جلسه پیشین خود پرداخت و توضیح داد که چرا ابژه ضرورت است و چگونه ابژه رابطه فرد را با جهان تنظیم یا بازتنظیم و بازتعریف میکند.
این نشست با پرسش و پاسخ مخاطبان و سخنرانان خاتمه یافت.
برای شنیدن فایل صوتی این نشست اینجا کلیک کنید.